2013. április 4., csütörtök

Girl power

Történetünk egy esős, szürkéskék estén kezdődött, amikor a kisebbik gyermekemnek eszébe jutott a matek "házi". Összeadás, kivonás 15-ig. Kipakolta az asztalra a könyvét, gondosan kihegyezte a ceruzáját, majd bánatos kiskutya tekintettel meredt maga elé- ehhez neki igazából nincs is kedve...
Igyekszünk minden matematika feladatot valamilyen eszközzel "megfoghatóvá" tenni, hiszen az absztrakt gondolkodás kialakulását rengeteg konkrét fizikai tapasztalatnak kell megelőznie, és támogatnia.
Felvonultattunk építőkockát, babszemeket, papírgalacsinokat, játékállatokat, de mindhiába. Neki egyszerűen  nem volt kedve elvenni és összeadni még a legbájosabb arcú bólogatós egérrel sem!
Akkor jött a nagyobbik lány /mint a mesében/. Zseniálisan egyszerű megoldást talált a kistestvér érdeklődésének felkeltésére. Fölajánlotta a család női szakaszának teljes körömlakk készletét a nemes cél érdekében. Az elsős kislány tekintetében felragyogott a nap!
Körömlakkokkal számolni? Lelkesen csinálta a leckéjét, segítség sem kellet hozzá, és a végén nagyon büszke volt magára. Nekem pedig nem kellett tanítónénit játszanom, így is ment minden a maga útján.
1. tanulság: A matek nem csak az utcán és a konyhában, hanem a fürdőszobában is fellelhető!
2. tanulság: Bízd magad a gyerekekre. Ha engeded őket gondolkodni, megoldják a problémákat. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése