2013. január 29., kedd

A véletlen játéka

Te tudod, mi ez?



Érdemes néha körülnézni a saját régi játékaid között, mert a ma varázseszközei az öreg ágyneműtartóban várják beteljesedni sorsukat. Én legalábbis ezt tapasztaltam, amikor nemrég a kezembe akadt ez a tárgy. Abban biztos voltam, hogy nem UFO. Szépen lassan kezdtek felderengeni azok a télesti emlékek, amikor az öcsémmel Ország -Várost játszottunk, és gyakran veszekedtünk, mert nem értette meg, hogy olyan ország márpedig nincsen! :) .
 Igen, ez a valami, egy 80-as, 90-es években készült társasjáték darabja. Akkor az volt a funkciója, hogy megpörgetve, és a tábla közepén elhelyezve mutassa a játékosoknak, hogy milyen betű tartozik hozzájuk. A kockák remekül forognak kis foglalataikban, minden oldalukon más-más betűt mutatva.
A játék többi része elveszett. Ennek a megmaradtnak nagy hasznát vettem a harmadikosoknál, ahol főneveket gyűjtöttünk segítségével egy kupacba.. Persze ugyanígy alkalmas bármely szófaj gyűjtésére. Kisebbek pedig örömmel forgatják a kezük között, és lelkesen gyűjtik például az állatokat a kipörgetett betűk szerint.
Mi a szó első betűjének meghatározására szoktuk használni a csodabogarat, de ennél biztosan sokkal többre képes, még ismerkedünk.
Szóval a jelen magyar tananyaga a régi fröccsöntő műhelyek termékeitől vidám! Javaslom, nézd át az ágyneműtartókat, és a padlást is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése