2013. január 29., kedd

Logo-Barchoba

Vannak olyan alkalmak, amikor egyes hangok tanulására, rögzítésére, és automatizálására külön figyelmet szentelünk. Ez történik az olvasás tanításakor, illetve a logopédiai fejlesztések alkalmával.  A mindenki által ismert barchoba játék újra segítségünkre lehet; most meghatározott szóanyaggal játsszuk.  Mivel az ovis és kisiskolás gyerekek feltételezhetően nem, vagy alig olvasnak, ezért a szóanyag képekkel határozható meg legkönnyebben. A kártyákat ügyesen használják a gyerekek, így a szabad játékhoz is kapcsolható használatuk, nem kell feltétlenül a felnőtt segítsége. Persze a szabályokat jó előre tisztázni. Mi úgy játszottuk, hogy a "pakliból" húzott egy lapot a játékvezető. Megnézte, mi van a képen, majd lefordítva az asztalra tette azt. A többiek eldöntendő kérdéseket tettek föl, a játékvezető pedig ennek megfelelően igennel és nemmel válaszolt. Persze a játékosok előre tudták, hogy olyan szavakat keresünk, amiknek az elején, közepén, vagy a végén van az sz hang.
Íme néhány kép, amit az sz hang tanításánál használhattok. a képek a következő szavakat jelölik: szelence, szellem, szem, személyautó, szemgolyó, szemüveg, száj, szálloda, számítógép.
Még sok kép van a tarsolyomban. :) A lap letölthető a következő linkre kattintva:https://docs.google.com/file/d/0B1_y6CAAAVXRV0N0bUhLYVNZaGM/edit?usp=sharing

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése