2013. február 9., szombat

A konfetti haszna?

Minap farsangi mulatságon voltunk, ahol a buli részét képezte a közönség konfettibe való panírozása. A szervezők szerencsére kíméletesek voltak velünk, /vagy a kelleténél jobban nem akartak összetűzésbe keveredni a takarító személyzettel/ nagy méretű konfettit alkalmaztak a fentiek elérésére. Az elsősök láttak némi kihívást a dologban, és megállíthatatlanul szedték az apró papírvirágokat a zsebeikbe. Otthon aztán előkerültek a szebbnél szebb darabok, és a kérdés, hogy mi legyen velük.
Kidobni persze nem lehet őket, felragasztani még korai, játsszunk velük! Aztán szépen sorban úgyis elszórjuk és elhagyjuk mindet :).
A játékunk nagyon egyszerű volt. Felpakoltunk néhány konfettit egy papírtányérra. Megnéztük, hogy melyik színből mennyi van, aztán az egyikünk egy pillanatra elfordult, a másik ekkor elvett néhány darabot a készletből, és a háta mögé rejtette azokat. A kérdés az, hogy mi hiányzik.  A visszaforduló játékosnak pontosan meg kell ezt válaszolnia. (Itt egy rózsaszín és egy piros virág.)
 Az egyszerű feladványoktól kezdve, mint amilyen a képen is látható, az egészen bonyolult, sok elemet felvonultató fejtörőig mindent ki lehet belőle hozni. Mi szülinapi zsúron is játszottuk, és tényleg élvezték a gyerekek. Nagyon egyszerű és szinte bármivel kivitelezhető játék. Pálcikákkal, gumiállatokkal, evőeszközökkel, filctollakkal, képeslapokkal, kártyákkal is dolgozhattok. Fejleszti a figyelmet, a memóriát és az "elvétel", vagyis a kivonás fogalmát is megalapozhatod vele. Óvodás kortól bátran játszható, és még  a nagyok is szeretik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése