2013. február 11., hétfő

Még egy kis érzelem


Íme egy kis segítség ahhoz, hogy a gyerekeink jobban megértsék saját- és mások érzelmeit. A kinyomtatott képeket keverd össze, és próbáljátok megkeresni mindegyiknek a párját. Azt, amelyik ugyanazt az érzelmet fejezi ki. Tovább színesíthető, és érdekesebbé tehető a játék, ha a gyerkőc vagy valamelyik családtag fényképét is kinyomtatod A/5 méretben. A fényképen igyekezzetek a következő érzelmeket visszaadni: nyugodt, mérges, vidám, szomorú, gyanakvó, csodálkozó. Ezek jelennek meg a rajzokon is.



Ha nem akarod, hogy a játék után a lapok elkallódjanak, vagy a hordozható változatot szeretnéd megalkotni, akkor készíts belőle két irányban lapozható füzetet a képen látható módon. Ez az "autós" változat arra is lehetőséget ad, hogy az utcán körülnézve idegen emberek arckifejezését is beazonosítsátok. A "Hogy érzed magad?" kérdésre a képek segítségével válaszolva, újra és újra az érzelmi skála végiggondolására készteted a gyereket.




Az alább következő rajzokat egyszerűen nyomtasd ki, a szaggatott vonal mentén vágd ketté. Ha a füzetet szeretnéd elkészíteni, akkor végy egy A/4 kartont, ez lesz a hátlap. A lapokat a helyükre illesztve fűzd le, vagy spirálozd, vagy egyszerűen varrd össze őket!
Szükséged lenne még néhány, más érzelmet is kifejező rajzra? Írj bátran!

A következő linkre kattintva ingyen letöltheted a képeket: érzelmes képek








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése